کنکور

در ایران سازمان سنجش آموزش کشور که سازمانی تحت نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، متولی اصلی برگزاری کنکور سراسری برای ورود به دانشگاه های دولتی است. این آزمون در هرسال یکبار در ماه تیر برگزار می شود و از سال 1377 به صورت یک مرحله ای و برای پنج گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و زبان به طور جداگانه برگزار می شود.

از سال 1402 به بعد کنکورسراسری به صورت دو مرحله ای و دو بار در سال برگزار می شود. اما همچنان اخرین و اصلی ترین آن همان تیر ماه است.

اولین کنکور در ایران در سال 1348 برگزار شد.سوالات اولین دوره کنکور به صورت سوالات جواب کوتاه مطرح شده بود اما رفته رفته سوالات کنکور به سوالات چهارگزینه ای و تستی تبدیل شد که گاهی از سختی بسیار زیادی برخوردار است!

در سال های اخیر توجه داوطلبان کنکور به رشته ی تجربی بیش از پیش شده است. و یکی از دلایل آن بازارکار آماده و در آمد بسیار چشم گیر آن در همان سال های ابتدایی فارغ التحصیلی است.

از همین رو اکثر داوطلبین به دنبال قبولی در رشته های پزشکی و پیراپزشکی بوده و این موضوع باعث سختی بسیار چشم گیر در قبولی این رشته ها شده است.

دروس اختصاصی گروه های آزمایشی مختلف عبارت اند از:

علوم ریاضی و فنی:

ریاضیات شامل: (ریاضی 1،حسابان 1،هندسه1و2و3 ،آمار و احتمال و ریاضیات گسسته) فیزیک(1و2و3) و شیمی(1و2و3) طبق نظام جدید و دروس عمومی

علوم تجربی:

زیست شناسی، زمین شناسی، ریاضیات عمومی(آمار و هندسه را هم شامل میشود)، فیزیک و شیمی

علوم انسانی:

زبان و ادبیات فارسی، زبان عربی، اقتصاد،جامعه شناسی،روان شناسی،فلسقه و منطق، تاریخ و جغرافیا و ریاضیات پایه

زبان های خارجه:

زبان خارجی تخصصی

هنر:

درک عمومی هنر،درک عمومی ریاضی وفیزیک،ترسیم فنی، خلاقیت تصویری و تجسمی،خلاقیت نمایشی، خلاقیت موسیقی،خواص مواد درس ریاضی که برای بسیاری از داوطلبان دشوار است.

از سال 1392 سنجش و پذیرش دانشجو علاوه بر شیوه فراگیر در دانشگاه پیام نور قبولی در دانشگاه دربیشتر رشته های تحصیلی در هر پنج گروه آزمایشی علوم تجربی،ریاضی و فیزیک،علوم تجربی، هنر و زبان از طریق شیوه سوابق تحصیلی(معدل کتبی سوم دبیرستان) در بیشتر دانشگاه های پیام نور،دانشگاه آزاد اسلامی ودانشگاه غیر انتفاعی انجام گرفت و در دانشگاه جامع علمی کاربردی به صورت کامل از طریق پذیرش با سوابق تحصیلی انجام گرفت.به علت استرس های کنکور وهم چنین سواستفاده موسسات کشور از آن حذف کنکور مورد بررسی است اما علتی که بسیاری از افراد را دلواپس کرده نبود جایگزینی مناسب برای سنجش افراد است.

مقالات مرتبط